Terug naar site

Verwarminstructies kerst 2019

(Oven voorverwarmen op 160 graden, deze temperatuur
is geschikt voor alle gerechten)
Bakjes zijn ovengeschikt en u hoeft de folie niet te verwijderen.

HOOFDGERECHTEN:
-Hertenbiefstuk in truffeljus
oven: rood: 8 minuten | medium: 12 minuten | doorbakken: 20 minuten
-Fazantenfilet met zuurkool, bacon en saus van Westmalle tripel
oven: 14 minuten
-Wildpeper met paddenstoelen en peperkoek
oven: 20 minuten | pan: zacht vuur, regelmatig roeren
-Gegrilde Waardse entrecôte met beurre café de Paris
beurre cafe de paris op het vlees leggen wanneer het op het bord ligt
oven: rood: 8 minuten | medium: 10 minuten | doorbakken: 20 minuten
-Waardse boerderijkipburgertje met Italiaanse tomatensaus
oven: 12 minuten
-Beignets van Pollak Alaska met rouille van gerookte paprika en mierikswortel
rouille op de beignets als ze uit de oven komen
oven: 20 minuten
-Gepocheerde zalmfilet met gebakken mosselen en dragon beurre blanc
oven: 14 minuten
-Gegratineerde zoete ui gevuld met paddenstoelen en Manchego, balsamicostroop
balsamicostroop over de ui sprenkelen als deze uit de oven komt
oven: 20 minuten
-Stoof van wintergroenten met kastanjes en cavolo nero (vegan.)
oven: 20 minuten | pan: zacht vuur, regelmatig roeren

tip! Zet de borden er de laatste 10 minuten bij in de oven dan
koelt het gerecht niet zo snel af na opmaak.

BIJGERECHTEN:
-Gemengde groenten: oven: 10 minuten | pan: zacht vuur, regelmatig roeren
-Gepofte aardappeltjes: oven: 12 minuten | pan: zacht vuur, regelmatig roeren

TAPAS | VOORGERECHTEN:
-Bitterballen van rijst en wild zwijn ragout | oven: 10 minuten | mosterd koud
-Thaise viskoekjes | oven: 10 minuten | mangochutney koud
-Rundergehaktballetjes (bio.)in jus van Utrechtse Baliekluiver | oven: 10 minuten
-Gegratineerde kastanjechampignons met truffel-duxelles | oven: 10 minuten
-Filo feta met korst van gerookte paprika, zeezout etc | oven: 10 minuten


HARTIGE TAARTEN | LUNCH-BRUNCH
voor alle hartige taarten | oven: 18 minuten

SOEPEN:
voor alle soepen | In pan op zacht vuur, regelmatig roeren





AMUSES | APPETIZERS | € 2,50 PER STUK

-Pincho met gerookte hertenham en abrikozen (lv)

-Crostini met pulled beef en rode koolpickles (lv)

-Polpette van noten met miso, komijn en muntdip (vegan.)(lv)

-Croustade met creme van geitenkaas, truffel en spinazie (veg.)

-Tartaar van rode biet, gerookte makreel en balsamico (lv, gv)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



SALADES | VOORGERECHTEN | € 6,50 PER PORTIE

-Met aardpeer, hazelnoten, paddenstoelen, pompoen pickles, parelgort en Franse vinaigrette (vegan.) (lv)

-Met krab, garnalen, grapefruit en cocktaildressing (gv)
       
-Met gekonfijte eend, kastanjes, cranberries, noten, pastinaak, zoete aardappel en mosterd-honingdressing (gv / lv)

TAPAS | VOORGERECHTEN | € 4,95 PER PORTIE (5 ST.)

-Bitterballen van rijst en wild zwijn ragout met homemade wintermosterd (lv / gv)

-Thaise viskoekjes met mango chutney

-Rundergehaktballetjes (bio.) in jus van Utrechtse Baliekluiver (kruidenbitter) (lv)

-Gegratineerde kastanjechampignons met truffel-duxelles (veg.)

-Filo feta met korst van gerookte paprika, zeezout en Provençekruiden (veg.)

-Gemarineerde artisjokken (veg.)(gv / lv)
SOEPEN | LUNCH-BRUNCH-DINER | € 3,95 PER PORTIE

-Pompoensoep met truffel en geitenkaas (veg)

-Waardse kippensoep met vadouvan en zoete aardappel



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




HARTIGE TAARTEN | 1 TAART IS 8-10 STUKKEN | € 24,95 PER TAART

-Met wildgehakt, zuurkool, Gruyère en abrikozen

-Met knolselderij, kummel, pastinaak, prei en rookkaas (veg.)

-Met aubergine, artisjok, rode ui, ansjovis en mozzarella


HOOFDGERECHTEN
(alle gerechten zijn inclusief gepofte aardappeltjes en gemengde groenten)

Hertenbiefstuk in truffeljus (lv/gv)
 € 18,95

-Fazantenfilet met zuurkool, bacon en saus van Westmalle tripel (lv)
€ 17,95

-Gegrilde Waardse entrecote met beurre café de Paris (gv)
 € 17,95

-Klassieke wildpeper met paddenstoelen, kastanjes en peperkoek (lv)
 € 14,95

-Waardse boerderijkipburgertje met Italiaanse tomatensaus (apart)(kinderen) (lv)
 €  8,95

-Beignets van Pollak Alaska met rouille van gerookte paprika en mierikswortel (gv)

 € 15,50

-Gepocheerde zalmfilet met gebakken mosselen en dragon beurre blanc (gv)
 € 17,95

-Gegratineerde zoete ui gevuld met paddenstoelen en Manchego met Balsamicostroop (gv)
 € 14,95

-Stoof van wintergroenten met hazelnoten, kastanjes en cavolo nero (vegan.) (gv/lv)
 € 14,50

DESSERTS | € 3,95 PER PORTIE

-Amaretti bosvruchten mascarpone

-Vanille ricotta met chocolade cookie crunch

-Bosvruchten panna cotta (gv)

-Chocolade-speculoos trifle met stroopwafels

-Cranberry-cheesecake met Utrechtse sprits
DIVERSEN

-Vers gebakken broodjes
  € 1,00

-Truffelmayonaise
  € 1,50

-Olijventapenade    
  € 1,50

-Knoflookboter
  € 1,50

-Gerookte paprikadip
 € 1,50